09-10-21 | Week van de Duurzaamheid 2021

In de week van 9 tot en met 17 oktober 2021 is het de Week van de duurzaamheid.


Er zijn dan allerlei activiteiten rondom duurzaamheid in de gemeente Gilze en Rijen. Zo is er een inspiratiesessie over groene daken, een lezing van Helga van Leur en een duurzame huizenroute waarbij inwoners hun huizen voor je openstellen. Lees hieronder daarover meer. Tot ziens bij een of meer van deze activiteiten!


Activiteiten Week van de duurzaamheid

9 tot en met 17 oktober

In de week van 9 tot en met 17 oktober is het de landelijke ‘Week van de duurzaamheid’. Er zijn dan in onze gemeente activiteiten in het kader van duurzaamheid in onze gemeente. Hieronder leest u er meer over.

Inspiratiesessie groene daken

Wij nemen u in deze sessie mee naar de wereld van groene daken. Wat is er allemaal mogelijk? Groene daken zijn heel mooi, verkoelen het huis èn de omgeving.

Een groen dak gaat twee keer langer mee dan een ‘normaal’ plat dak en vraagt minder onderhoud. Maar hoe weet je of een groen dak goed is aangelegd? Kan mijn dak het wel dragen? Hoe werkt het met zonnepanelen en een groen dak? En wat kost een groen dak?

Experts Carleen Mesters en Mattijs van Dalen beantwoorden al uw vragen hierover . Ook laten we zien hoe u eenvoudig zelf een groen dak kan aanleggen.

We hebben ook subsidie voor de aanleg van een groen dak.

 1. Datum: Maandag 11 oktober
 2. Tijdstip: 19:00-21:00
 3. Locatie: Cultureel Centrum de Boodschap
 4. Aanmelden: stuur een e-mail naar gilzeenrijen@klimaatsupport.nl


Duurzame huizenroute

Bewoners vertellen de bezoekers over de duurzame en energiebesparende maatregelen die zij hebben uitgevoerd. Bezoekers kunnen zelf kijken wat het allemaal is en vragen stellen. Adviseurs van Energie Gilze Rijen staan paraat om moeilijkere vragen te beantwoorden.

 1. Datum: Zaterdag 9 oktober
 2. Tijdstip: 12:00-17:00
 3. Locatie: De Laverije in Rijen – Promotietent van Energie Gilze Rijen
 4. Aanmelden: Niet nodig


Lezing Helga van Leur

Helga van Leur, oud-weervrouw van RTL, komt naar Gilze en Rijen voor een inspirerende lezing over het klimaat. Helga legt uit wat er om ons heen verandert en waarom dit gebeurt. Klimaatverandering lijkt misschien een ver-van-mijn-bed-show, maar niets is minder waar. We zien thermometers omhoog schieten en regenbuien extremer worden.

Tijdens deze inspirerende en interactieve avond leert u alles over klimaatverandering en wat u zelf kunt doen om hier mee om te gaan. Ook is er genoeg ruimte om de lezing na te bespreken. Deze avond is gratis voor inwoners van onze gemeente.

 1. Datum: Dinsdag 12 oktober
 2. Tijdstip: 20.00
 3. Locatie: Cultureel Centrum De Boodschap
 4. Aanmelden: https://ccgr.nl/tickets/ (via De Boodschap)