03-11-21 | 07.45 uur | Ontbijtsessie Broodfonds

LET OP: CORONATOEGANGSBEWIJS VEREIST


Word je als zelfstandige ziek, dan zit je zonder inkomen. Ben je een jaar ondernemer? Dan is een Broodfonds misschien iets voor jou!


Op 3 november komt René Albers van BroodfondsMakers naar GRIC voor een informatiebijeenkomst. Je krijgt een presentatie van de uitgangspunten en al je vragen worden beantwoord door de BroodfondsMakers. Wat is een Broodfonds precies? Bekijk hiervoor het onderstaande filmpje!


16335906447SmLkou7PQS3e47D


Een Broodfonds is een collectieve voorziening voor arbeidsongeschiktheid, ontwikkeld dóór en vóór ondernemers. Arbeidsongeschiktheid is een risico voor de ongeveer anderhalf miljoen zelfstandigen in ons land. Kleine groepen zelfstandigen met verschillende beroepen spreken in een Broodfonds af om elkaar bij arbeidsongeschiktheid met schenkingen te steunen.


Een Broodfonds bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Je steunt elkaar bij ziekte. Daarvoor zet je elke maand een vast bedrag opzij. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Die kun je maximaal twee jaar achtereen krijgen. De meeste mensen die ziek worden (99%) zijn binnen twee jaar weer aan het werk. De eerste maand is voor je eigen risico. Je kiest het schenkingsniveau dat bij je inkomen past. Wil je zelf een hoge schenking, dan schenk je ook meer aan de zieken in je broodfonds. Kies je voor een lager niveau, dan schenk je minder.


Over je Broodfonds beslis je samen, daarom is het belangrijk dat je elkaar kent en de Broodfonds bijeenkomsten bezoekt. Als jij arbeidsongeschikt wordt zijn er geen controlerende artsen, in plaats daarvan zie je elkaar en weet iedereen naar wie hun geld gaat.


De BroodfondsMakers begeleiden bij de oprichting van de individuele groepen en zorgen ervoor dat aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Alleen groepen die zijn opgezet door de BroodfondsMakers en die zich houden aan de voorwaarden zijn een Broodfonds™ en mogen die naam gebruiken.


Programma

07.45 uur aanvang ontbijtbuffet voor GRIC leden

08.00 uur ontvangst niet GRIC leden

08.15 uur welkom en aanvang presentatie BroodfondsMakers

09.45 uur informele afsluiting onder het genot van een kopje koffie

10.00 uur einde bijeenkomst


Datum: 3 november 2021

Locatie: Hotel Gilze-Tilburg, Klein Zwitserland 8, 5126 TA Gilze

Inschrijven: t/m 26 oktober via het inschrijfformulier

Toegang: wij houden ons vanzelfsprekend aan de dan geldende maatregelen. Een coronatoegangsbewijs is dan ook verplicht en zal bij aanvang gescand worden.


1631774950kjj0I4us28KJMVhz