Nieuws 2020

17-12-20 | Aflossingsdatum Tozo naar juli 2021

Meer lucht voor zelfstandigen: aflossingsdatum Tozo naar juli 2021

Nieuwsbericht Rijksoverheid.nl | 17-12-2020 | 16:57


Zelfstandigen die lenen via de Tozo, hoeven pas vanaf juli 2021 te starten met aflossen. Dat laat staatssecretaris Bas van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vandaag weten in zijn brief aan de Tweede Kamer. Door de eerdergenoemde datum van 1 januari wordt een streep gezet. Lees verder >

17-12-20 | Verbetering spoorzone Rijen

Op de hoogte blijven van project spoorzone Rijen?


De gemeente Gilze en Rijen heeft de samenwerking gezocht met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Noord-Brabant, NS en ProRail om de stationsomgeving te verbeteren en knelpunten aan het spoor in Rijen op te lossen. Denkt u daarbij aan oplossingen voor geluid, trillingen, dichte spoorwegovergangen en een verouderd station.


Wil je graag op de hoogte blijven? Check dan de website https://www.gilzerijen.nl/spoor/. Hier vind je laatste nieuws(-brieven), downloads en (ontwerp-)bestemmingsplannen

14-12-20 | Lockdown

Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

RijksoverheidNieuwsbericht | 14-12-2020 | 19:10


Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe. Lees verder >

01-12-20 | Uitnodiging inspiratiesessie met Ben Tiggelaar

Hallo ondernemer,

Met trots nodigen wij je uit voor de unieke Inspiratiesessie in Station88 met Ben Tiggelaar

'Met Ben Tiggelaar is de connectie van theorie en praktijk echt mogelijk. Niemand weet beter dan hij welke vertaalslag er voor (MKB) ondernemers nodig is om tot de kern door te dringen en tot actie over te kunnen gaan.”


Tijdens deze online en offline inspiratiesessie in Station88 neemt niemand minder dan Ben Tiggelaar je mee in een lezing over samenwerken aan de toekomst van je bedrijf. Hoe overleef je, hoe zorg je ervoor dat je het volhoudt bij tegenwind, over innoveren, wat is er nodig om iedereen binnen je bedrijf te betrekken bij vernieuwing. Maar ook over leiderschap, hoe krijg je jezelf zover om échte stappen te zetten. Ben Tiggelaar is bestsellerauteur, gedragswetenschapper en de meest gevraagde spreker in Nederland. Hij wordt getypeerd als managementgoeroe, geeft inzicht en inspiratie op het gebied van leiderschap en verandering. Ook is hij columnist bij NRC Handelsblad op het gebied van werk en management.


Woensdag 9 december

19.00 - 21.00 uur live in Station88 of via livestream

Programma

18.30 uur - Inloop

19.00 uur - Welkom aan fysieke en online deelnemers door Bianca Kemper

19.10 uur - Ben Tiggelaar; samenwerken aan de toekomst van je bedrijf

20.10 uur - Q&A met aanwezigen en online deelnemers

20.30 uur - Wrap up en afsluiting online deelnemers

20.30 uur - Einde


Aanmelden

Vanwege de geldende RIVM maatregelen, zijn er 25 fysieke plaatsen beschikbaar. We hanteren deze richtlijnen en bewaken de 1,5 meter afstand. Gezondheid staat voorop. Deze inspiratiesessie is óók via livestream te volgen. Hier is het aantal aanmeldingen uiteraard onbeperkt. Laat ons via de aanmeldingslink weten waar je voorkeur naar uit gaat.

Wij kijken enorm uit naar je deelname.

Ondernemende groet,

Team Station88

Bezoekadres : Burg Brokxlaan 12, 5041 SB Tilburg

Postadres : Postbus 788, 5000 AT Tilburg

Telefoon : (013) 303 41 02

W www.station88.nl • E info@station88.nl


26-11-20 | Uitnodiging gratis coachingstraject Station88

Hallo ondernemer,


Met dit bericht nodigen wij jou uit om de stap naar groei en ontwikkeling te zetten. De manier om dat te bereiken? Deelnemen aan het volledig voor jou op maat vormgegeven digitaal coachingtraject van Station88. Hiermee willen wij jou inspireren en jouw ondernemersgroei stimuleren. Het platform is gratis, laagdrempelig en geheel op maat: dankzij Artificial Intelligence.


Wat houdt het in?

De komende maanden krijg je gratis toegang tot een volledig gepersonaliseerde omgeving vol interessante content waarmee jij als ondernemer kunt groeien. De online omgeving is ontwikkeld door een team van ervaren experts, ondernemers en adviseurs op het gebied van ondernemen, persoonlijk leiderschap, financieel management en timemanagement.


Ontwikkelen waar en wanneer je wilt

Het mooie van dit digitale coachingtraject is dat het jou niet meer dan een uurtje tijd per week kost. Plus: je kunt het volgen waar en wanneer je maar wilt.


Ben jij klaar om te groeien met jouw bedrijf? Om corona te verslaan en jezelf te ontwikkelen? Meld je dan nu aan. Binnen 10 minuten heb je alles in de steigers staan om jouw eigen groei te versnellen.


Klik hier voor meer informatie en ga ervoor!

Ondernemende groet,

Team Station88

1606378586UQ4gMehaquUEgUhy

Bezoekadres: Burg Brokxlaan 12, 5041 SB Tilburg

Postadres: Postbus 788, 5000 AT Tilburg

Telefoon: (013) 303 41 02

W www.station88.nl

E info@station88.nl


24-11-20 | Schrijf je in: Inspiratiesessie Station88 op 3 december

1606208583iU1OrMXFPZhdQWJz


'Jouw airbag bij tegenslag en de turbo op jouw betekenisvolle bijdrage'.


Met veel plezier nodigen wij je uit voor de unieke Inspiratiesessie

'Meeveren en excelleren: blijf wendbaar'


Donderdag 3 december

15.00 - 17.00 u

Live in Station88 of via Livestream


Tijdens deze online en offline inspiratiesessie in Station88 deelt TEDx spreker Richard de Hoop belangrijke inzichten hoe je als ondernemer veerkracht en wendbaarheid kunt ontwikkelen. Na een ingrijpende persoonlijke gebeurtenis ondervond Richard hoe belangrijk het is om (als individu of als organisatie) bewust te werken aan veerkracht en wendbaarheid en welke voordelen dit kan bieden. 


Programma:

14:30 uur – Inloop

15:00 uur – Welkom aan fysieke en online deelnemers, door Bianca Kemper (Station88)

15:10 uur – Aftrap lezing TEDx Richard de Hoop

16:10 uur – Q & A met aanwezigen en online deelnemers

16.40 uur – Wrap up en afsluiting online deelnemers

16.45 uur – Einde


Als professioneel spreker met landelijke bekendheid vergelijkt Richard de Hoop karakters van mensen met instrumenten en samenwerken met het spelen in een orkest. Met als slotakkoord een team dat swingt, een afdeling die 'rockt' en een organisatie die gaat voor de staande ovatie.


Klink dit als muziek in de oren? Meld je dan vandaag nog aan via deze link.


Vanwege de geldende RIVM maatregelen, zijn er 25 fysieke plaatsen beschikbaar. We hanteren deze richtlijnen en bewaken de 1,5 meter afstand. Gezondheid staat voorop. Deze inspiratiesessie is óók via livestream te volgen. Hier zijn uiteraard een onbeperkt aantal aanmeldingen voor mogelijk. Laat ons via de link weten waar je voorkeur naar uit gaat.


Wij kijken enorm uit naar je deelname. 


Ondernemende groet,

Team Station88

Station88 - Huis voor Ondernemerschap en Innovatie


Bezoekadres      : Burg Brokxlaan 12, 5041 SB Tilburg

Postadres           : Postbus 788, 5000 AT Tilburg

Telefoon            : (013) 303 41 02  

W www.station88.nl • E info@station88.nl


Volg Station88 op Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn24-11-20 | TVL Q4 2020 van start

Verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q4 2020) van start

Nieuwsbericht Rijksoverheid.nl | 24-11-2020 | 09:00


Alle mkb-ondernemers die in het laatste kwartaal van 2020 direct of indirect geraakt worden door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, kunnen vanaf woensdag 25 november 2020 om 12.00 uur een aanvraag doen voor de verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb, de zogenoemde TVL Q4 2020. Deze verbreding werd op 27 oktober 2020 aangekondigd als uitbreiding van het derde steunpakket. De regeling staat nu open voor alle sectoren en is aangevuld met een eenmalige subsidie voor verplicht gesloten eet- en drinkgelegenheden voor hun gemaakte voorraad- en aanpassingskosten. Lees verder >

20-11-20 | Dag van de Ondernemer

Op 20 november 2020 is de Dag van de Ondernemer, een initiatief van MKB-Nederland. Ook GRIC steekt alle ondernemers in Gilze en Rijen graag een hart onder de riem. Lees ook het artikel in Weekblad Gilze en Rijen!


1605860607lRMuTEAxKRHAs8Nv

29-10-20 | 20 gratis dakscans!

20 gratis dakscans voor ondernemers in de gemeente Gilze en Rijen

Door zonnepanelen te plaatsen op je bedrijfsdak bespaar je op de energiekosten en het levert je een goed rendement op. Bovendien komt je bedrijfspand in aanmerking voor een beter energielabel en het geeft je bedrijf een duurzame uitstraling. Ieder bedrijf is anders en dat betekent dat er niet één oplossing is voor allemaal. Een onafhankelijk adviseur komt graag op afspraak bij je langs om de mogelijkheden in kaart te brengen. Hij kijkt of het pand geschikt is voor zonnepanelen, hoeveel panelen op het dak passen en hoeveel energie deze opleveren.


Wil je in aanmerking komen voor een van de 20 gratis dakscans? Meld je dan snel aan via duurzaamheid@abg.nl. Let op: deze actie loopt tot 31 december 2020 en geldt voor alle ondernemers in de gemeente Gilze en Rijen. Wie het eerst komt, het eerst maalt!


Laat deze kans niet liggen; pak die subsidie!

We begrijpen dat je in deze coronatijd niet meteen aan zonnepanelen denkt. Maar toch is dit misschien juist wél het goede moment. Bovendien kun je dit jaar nog tot 17 december meedoen aan de subsidieronde van het rijk. Ook bij de aanvraag kan de gemeente u ondersteunen. De subsidieronde is open vanaf dinsdag 24 november. Is 2020 voor u nog te vroeg? Dan biedt 2021 weer een nieuwe subsidieronde! Liever eerst wat informatie? Stuur ook daarvoor een e-mail naar duurzaamheid@abg.nl.

28-10-20 | Winter Wonder Wash

Een goed voorbeeld van 'samen is meer dan alleen' is het evenement Winter Wonder Wash.


Met dit creatieve idee zetten Carwash Rijen, Pennen Party World en Gotcha samen een bijzonder kerstevenement neer waarbij vele lokale ondernemers betrokken worden.


Tijdens de Winter Wonder Wash kun je je medewerkers op een heel bijzondere, coronaproof manier een kerstpakket overhandigen. Je kunt kiezen uit verschillende arrangementen. Op het door jou gereserveerde tijdslot zijn alleen je medewerkers (en hun gezin!) welkom om met hun auto door de Winter Wonder Wash Drive Thru te rijden. Na een rit door de extra mooi verlichte sneeuwstraat worden ze door een kerstman verrast op het kerstplein. Hiervoor wordt het stofzuigerplein omgetoverd tot een prachtig Charles Dickens dorp in kerstsfeer met o.a. lichtshow, authentieke draaiorgel, sfeervolle vuurkorven, mooi versierde kerstbomen en dwarrelende sneeuwvlokken.


Meer informatie is te vinden via de website Winter Wonder Wash of in deze flyer.

Reserveer snel je tijdslot!

28-10-20 | Reminder: gebruik de GRIC LinkedIn groep!

GRIC geeft graag een podium aan leden die in deze uitdagende tijden op een creatieve manier de samenwerking zoeken.


Meld je initiatief bij ons of plaats het zelf in de GRIC LinkedIn groep waar zo'n 260 leden je bericht kunnen lezen. Gebruik deze LinkedIn groep om je idee te delen, samenwerking te zoeken of je vraag en/of aanbod te plaatsen. Als een lokaal open platform dus, voor het elkaar helpen en uitruil van diensten en producten.


Ben je nog geen lid van deze groep? Je hebt hiervoor een eigen LinkedIn account nodig, daarna kun je een connectieverzoek doen of mail ons even, dan voegen we je toe!

27-10-20 | Aanvullingen derde steunpakket

Aanvullingen op derde steunpakket corona

Nieuwsbericht Rijksoverheid.nl | 27-10-2020 | 13:15


De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbruikbare voorraad. Ook komen meer sectoren – waaronder de transportsector – in aanmerking voor de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Daarnaast komt het kabinet de evenementenbranche te hulp, die vaak een groot deel van de jaaromzet in de zomermaanden verdient. Lees verder >


15-10-20 | Zonnepanelen op je dak?

1601983152gQGcuJqDpRESeTrM1601983128QlkDcwDuNJtidIdD1601983203D6Nnq33CFnh68F4k1601983227YYaBxAXnFwhlFPF3


Zonnepanelen op je dak!

Ingewikkeld? Geen tijd? Te duur? Geen excuses meer!


Project Zon op Bedrijfsdaken is een initiatief dat zonne-energie aantrekkelijk maakt voor ondernemers in de gemeente Gilze en Rijen. Onze gemeente telt 309 bedrijfsdaken met een oppervlakte groter dan 1000 vierkante meter. Ons doel is dat in 2030 25 procent van die bedrijfsdaken voorzien zijn van zonnepanelen. De initiatiefnemers van Zon op Bedrijfsdaken Gilze en Rijen zijn de ABG-organisatie en energieadviesbureau Enpuls.


Door zonnepanelen te plaatsen op uw bedrijfsdak bespaart u op de energiekosten en het levert u een goed rendement op. Bovendien komt uw bedrijfspand in aanmerking voor een beter energielabel en het geeft uw bedrijf een duurzame uitstraling.


Ieder bedrijf is anders en dat betekent dat er niet één oplossing is voor allemaal. In dit project wordt juist daar rekening mee gehouden. Er is een plan van aanpak opgesteld met een erg praktische werkwijze. Tegen heel aantrekkelijke voorwaarden kunnen ondernemers een dakscan laten maken. Een onafhankelijke energiecoach komt langs om te onderzoeken of je dak geschikt is, hoeveel panelen erop passen en hoe het (terug-) verdienmodel eruit ziet. Ook de verschillende opties (zelf doen, collectieve inkoop, verhuren dak of aansluiting bij een postcoderoosproject) als de subsidiemogelijkheden worden daarbij in kaart gebracht. Daarnaast kun je zelf bepalen hoeveel ondersteuning je bij de diverse stappen graag hebt.


Meer informatie of direct aanmelden voor de dakscan?

Stuur een mail naar duurzaamheid@abg.nl

14-10-20 | Gedeeltelijke lockdown

Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

Nieuwsbericht van Rijksoverheid.nl | 13-10-2020 | 19:15


Het coronavirus heeft te veel ruimte gekregen om zich opnieuw te verspreiden. Het kabinet heeft vandaag besloten dat er strengere maatregelen nodig zijn die er voor moeten zorgen dat het aantal besmettingen daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving. Lees verder >


1602659076fGeZWtr1n4sLnyUm


06-10-20 | Werkzaamheden N631 Oosterhout-Rijen

Op verzoek van de projectmanager delen we hierbij de informatiebriefinzake de geplande onderhoudswerkzaamheden aan de Vijf Eikenweg (N631 Oosterhout- Rijen).


De werkzaamheden starten op maandag 19 oktober a.s. om 20.00 uur.

06-10-20 | Informatie Gemeente Gilze en Rijen

Op verzoek van de gemeente delen we hierbij de volgende informatie:


Brief college van Burgemeesters en Wethouders

Op verzoek delen we deze brief m.b.t. de aangescherpte maatregelen per 29 september, kortheidshalve verwijs ik naar de inhoud hiervan.


Actuele noodverordening Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Hierbij delen we de actuele noodverordening van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant van 30 september.

06-10-20 | Informatie Rijksoverheid

29-09-20 | Uitstel betaling evt. belastingschuld corona

Ondernemers krijgen langer tijd om belastingschuld door corona af te lossen

Nieuwsbericht Rijksoverheid.nl | 29-09-2020 | 14:33


Ondernemers die wegens corona uitstel van betaling van belastingen hebben gekregen, krijgen langer de tijd om hun opgebouwde belastingschuld af te lossen. Zij krijgen nu 36 maanden de tijd om de belastingschuld terug te betalen en hoeven pas vanaf 1 juli 2021 terug te betalen. Daarnaast kunnen ondernemers die al eens uitstel hebben aangevraagd, hun uitstel nog verlengen tot 1 januari.


Dit schrijft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. De besluiten zijn genomen, omdat het kabinet niet wil dat ondernemers alsnog in de knel komen bij het terugbetalen van de belastingschuld. Op verzoek van de Tweede Kamer is nog eens naar de termijn om af te lossen gekeken en besloten om de terugbetalingsregeling verder te verruimen.

Samenvattend schuift de startdatum voor het terugbetalen van coronaschulden op naar 1 juli 2021 en duurt de afbetalingsregeling dan maximaal 36 maanden. Dat was eerst 24 maanden vanaf 1 januari 2021.


Lees verder >

29-09-20 | Aangescherpte maatregelen coronavirus

Aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het virus terug te dringen

Nieuwsbericht Rijksoverheid.nl | 28-09-2020 | 19:30


Tijdens de landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge zijn nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal contactmomenten terug te dringen. Dit is nodig om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De landelijke maatregelen gelden vanaf dinsdag 29 september 18.00 uur en zijn in elk geval voor de komende 3 weken van kracht.


De maatregelen zijn erop gericht om de kans op grote drukte en het aantal sociale contactmomenten tussen mensen te beperken, zonder de samenleving en de economie op slot te doen.


Lees verder >


1601449434NZfpL9G1F58j95dR

23-09-20 | UITNODIGING seminar

Zonder ontwikkeling geen groei

‘Een Leven lang Ontwikkelen is noodzakelijk en leuk'


Met plezier nodigen wij je uit voor het unieke Seminar 'Zonder Ontwikkeling geen Groei'.


Ontwikkel je!

Woensdag 30 september

15.00 - 18.00 u

Live in Station88 of via Livestream


Dit Seminar vindt plaats op de dag van Werken en Leren en staat geheel in het teken van de Arbeidsmarkt en de kracht van ontwikkeling en groei. Het aanpassingsvermogen tijdens een crisis, omgaan met tegenslagen, het ontwikkelen van medewerkers, samenwerken en duurzame inzetbaarheid. Iets wat in deze tijd iedereen bekend in de oren klinkt. 


De gasten van deze sessie hebben een gezamenlijke passie: “Een leven lang ontwikkelen”.  


In deze tijden van crisis, wordt het belang van ontwikkeling bloot gelegd. Tijdens ‘Zonder ontwikkeling geen groei’ inspireren en prikkelen wij jou en nemen we je mee in thema’s als: Wat zijn de huidige ontwikkelingen binnen de arbeidsmarkt, veranderen de normen en waarden, hoe zit het met de veerkracht van het bedrijf en de medewerkers, verandert het arbeidsethos? 


Kies je als ondernemer voor continuïteit en staat het ontwikkelen van je medewerkers hoog in het vaandel en investeer je ook in moeilijke tijden in je medewerkers, of ben je op het punt dat je medewerkers moet ontslaan en hoe ga je hier dan mee om? 


Onze speciale gastsprekers delen allen een gezamenlijke passie: 'Een leven lang ontwikkelen'

dagvoorzitter - Marnix Feller - Bedrijfspsycholoog en docent Toegepaste Psychologie

‘Puur en persoonlijk, met focus op de plus’

Prof. dr. Ton Wilthagen - Hoogleraar arbeidsmarktontwikkeling Tilburg University

‘Een Leven lang Ontwikkelen is noodzakelijk en leuk’.

dr. Irmgard Borghouts - Arbeidsmarkt- en sociaalzekerheidswetenschapper

‘Werkzekerheid: voorkom stilstaan en werk samen aan “loopbaan”’.

Andres Boom - Directeur Ottobock Equipment Nieuwkuijk (gemeente Heusden)

‘Quality for life, daar staan we voor’.


PROGRAMMA

14:30 uur – Inloop

15:00 uur – Welkom door Marnix Feller en August de Vocht

15:15 uur – Ton Wilthagen

15.40 uur – Irmgard Borghouts

16.05 uur – Pauze

16.25 uur – Andres Boom

16.50 uur – Wrap up en evaluatie

17.00 uur – Borrel

18.00 uur – Einde


Vanwege de nog steeds geldende RIVM maatregelen, zijn er dertig exclusieve fysieke VIP plaatsen beschikbaar. Deze Inspiratiesessie is óók via livestream te volgen, laat ons weten waar je voorkeur naar uitgaat en wie weet maak jij kans op één van de VIP plaatsen.

Je bent van harte welkom dit Seminar bij te wonen. Meld je aan via deze link.

Wij kijken enorm naar je uit.

Hartelijke groet,

Team Station88

Station88 - Huis voor Ondernemerschap en Innovatie

Bezoekadres : Burg Brokxlaan 12, 5041 SB Tilburg

Postadres : Postbus 788, 5000 AT Tilburg

Telefoon : (013) 303 41 02

W www.station88.nl • E info@station88.nl


23-09-20 | Station88: Eerste Hulp Bij Ondernemen

Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie, is hét platform voor ondernemers uit Midden-Brabant. We delen kennis, creëren bewustwording, inspireren en motiveren zodat jij als ondernemer met jouw onderneming kunt groeien en versnellen.


Vanuit een bruisende omgeving, de Spoorzone in Tilburg, werken we met ons team om ondernemers uit de regio Midden-Brabant te ondersteunen. Wij zijn de thuisbasis voor ondernemers uit de gehele regio: Dongen, Gilze en Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg en Waalwijk.


Ondernemend zonder winstoogmerk

Station88 is geen vrijblijvend initiatief. Onze organisatie is een onderneming die op eigen benen staat, opgericht door partijen die onze regio als ondernemingsplek op de kaart willen zetten. Ons ondernemerschap zetten we niet in met een commercieel oogmerk, want als stichting streven alleen jouw winst na. Ons doel is om inspirerende en motiverende programma’s en sessies voor jou te organiseren zodat jij met jouw onderneming kunt groeien. We ontmoeten je graag!


Activiteiten

We bieden een veelzijdig online- en offline programma dat bestaat uit inspiratiesessies, seminars, workshops & webinars. Bekijk het programma.


Eerste Hulp Bij Ondernemen

Ondernemen doe je samen! Heb jij een ondernemersvraag waarbij je de expertise van een mede-ondernemer kunt gebruiken? Maak dan een (online) afspraak met een van onze sparring partners. Heb je andere vragen? Neem dan even contact met ons op!


‘Wij maken Midden-Brabant ondernemender’

Heb je onze Station88 Infographic al gezien? Een handig overzicht dat jou via linkjes direct naar de juiste informatie leidt!


Station88 is een initiatief van Midpoint Brabant. Gemeente Gilze en Rijen is een partner van Midpoint Brabant.


17-09-20 | Bericht van wethouder David Vermorken

17-09-20 bericht van wethouder David Vermorken


Beste ondernemer,


Als gemeente hechten wij veel waarde aan contact met onze ondernemers. Zeker in deze onze onzekere coronatijd. Graag had ik u vanavond willen begroeten tijdens onze jaarlijkse ondernemersavond die we altijd samen organiseren met het GRIC. Wegens de corona-maatregelen is deze bijeenkomst fysiek niet mogelijk. Daarom spreek ik u graag langs deze weg toe:


1600413030l29wdNgV7Otluzlt


Met vriendelijke groet,


D. (David) Vermorken

Wethouder Economie, Sport, Cultuur, Financiën en Bedrijfsvoering

1600413129CS3JO4MwZauwfpqN

E: david.vermorken@gilzerijen.nl

17-09-20 | Prinsjesdag 2020: Ondersteunen en investeren

Prinsjesdag 2020: Ondersteunen en investeren voor korte én lange termijn

Nieuwsbericht Rijksoverheid.nl| 15-09-2020 | 15:15


Steunen, helpen aanpassen en investeren. Het kabinet heeft de afgelopen maanden ongekende maatregelen genomen om banen, bedrijven en werkenden te beschermen en om de economie te ondersteunen. Per 1 oktober treedt het nieuwe steun- en herstelpakket in werking. Tegelijkertijd kijkt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ook naar de lange termijn. Het Nationaal Groeifonds moet de welvaart en het verdienvermogen van toekomstige generaties veiligstellen. Lees verder >

17-09-20 | UITNODIGING inspiratiesessie

Zonder Verandering geen Verbazing

'Na tegenslag liggen er altijd meer kansen dan je denkt om het roer om te gooien’.


Met trots nodigen wij je uit voor de unieke Inspiratiesessie 'Zonder Verandering geen Verbazing'.


Laat je verbazen!

Donderdag 24 september

15.00 - 18.00 u

Live in Station88 of via Livestream


Een interactieve Inspiratiesessie die geheel in het teken staat van de kracht van verandering en verbazing. Het aanpassingsvermogen tijdens een crisis, omgaan met tegenslagen, nieuwe business en samenwerken. Een Inspiratiesessie met unieke gasten uit de entertainmentwereld. We maken jou als ondernemer graag deelgenoot van dit event.


Een crisis ombuigen tot een kans is wat deze ondernemers (nu en in het verleden) hebben gedaan. Tijdens de coronacrisis tilden ze het bedrijf Modestus, het managementbureau van Guus Meeuwis, naar een hoger niveau en verbazen ze zichzelf en anderen over de uitkomst. Want zonder Verandering geen Verbazing!


Wij zijn ervan overtuigd dat met onderstaande dagvoorzitter en gasten deze Inspiratiesessie een energieke en interactieve middag wordt, die ons allen lang bij zal blijven. Je bent meer dan welkom!


Dagvoorzitter – Jeroen Latijnhouwers – Freelance Presentator Radio-TV Radio Veronica & Ochtendshow Giel Beelen

‘Je kunt meer dan je denkt: Durf het en Doe het!’

Robin van Beek – Managing director Modestus

‘Soms moet je het gewoon proberen als het goed voelt, anders kun je jezelf nooit meer verbazen.’

Marc Meeuwis – Percussionist @Guus Meeuwis & Directeur Citymarketing Tilburg

‘Eén deur dicht, maakt tien andere deuren open. Na tegenslag liggen er altijd meer kansen dan je denkt om het roer om te gooien’.


PROGRAMMA

14:30 uur – Inloop

15:00 uur – Welkom door Jeroen Latijnhouwers en August de Vocht

15:15 uur – Tweeluik met Robin van Beek en Marc Meeuwis

16.15 uur – Pauze

16.25 uur – Sparringsessie Q&A met publiek

16.45 uur – Wrap up door Jeroen en evaluatie

17.00 uur – Borrel

18.00 uur – Einde


Vanwege de nog steeds geldende RIVM maatregelen, zijn er dertig exclusieve fysieke VIP plaatsen beschikbaar. Deze Inspiratiesessie is óók via livestream te volgen, laat ons weten waar je voorkeur naar uitgaat en wie weet maak jij kans op één van de VIP plaatsen. Pak je kans en laat je verbazen!


Je bent van harte welkom deze Inspiratiesessie mee te maken en je te laten verbazen.

Meld je aan via deze link

04-09-20 | Kom jij er uit?

Hoe lang duurt het nog? Wordt alles dan weer zoals het was, of moet ik me instellen op een nieuw normaal? En hoe ziet dat er dan uit?


1599214609tS8wfMC3vZ4pSQpu


Ondernemers – van mkb tot zzp – zitten met tientallen vragen zoals deze. Hoe kom je eruit? Wat zijn je opties? Als zelfstandige zit je vaak met je hele hebben en houwen in je bedrijf – of je nu een mooie mkb-onderneming met 35 medewerkers hebt, of net bent gestart als zzp’er. Je bent eigen baas en hebt grote vrijheid. Maar je hebt daarmee ook grote verantwoordelijkheid. Je moét slagen.


Nederlanders met geldproblemen wachten vaak lang voordat ze aan de bel trekken, ondernemers wachten echter het langst met hulp zoeken. Heb je advies of ondersteuning nodig? Dan kun je bij onderstaande instanties terecht.


15992149400lbWaoaLeTMmuzaO

Twijfel je waar je moet beginnen?

Gemeente Gilze en Rijen helpt je graag bij het zoeken naar de juiste weg. Je kunt hiervoor contact opnemen met Natascha van Wanrooij via 088-3821 212 of nataschavanwanrooij@abg.nl


1599215012yVh9Z8RwIdtWmbw6

Over Rood begeleidt en ondersteunt ondernemers bij een (door)start, schulden, administratieve achterstanden en bedrijfsbeëindiging. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie zonder winstoogmerk. Bij Over Rood helpen ondernemers elkaar hun problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Voor meer informatie kijk op overrood.nl


1599215198GJoaihoW1o03ZRdM

Als een bedrijf levensvatbaar is dan kan de ondernemer op grond van het Besluit Bijstandverlening Zelfstandigen (Bbz) een lening aanvragen om de schulden te saneren. Gemeente Gilze en Rijen werkt hiervoor samen met het ondernemersloket Tilburg. Voor meer informatie kijk op www.tilburg.nl/ondernemers/ondernemersadvies


1599215296vmwcF72SBUK3Auiv

Speciaal voor zelfstandigen is er het KVK Coronaloket. Met adviseurs die je persoonlijk en gericht advies geven, onder meer over de financiering of levensvatbaarheid van je onderneming. En handige en betrouwbare informatie over bijvoorbeeld protocollen, subsidies en regelingen.


1599215332302NIpniKhCzYTWS

Wil je snel en eenvoudig weten hoe je er financieel voor staat? Doe dan de test op Geldfit.nl. Heb je de test ingevuld? Dan wordt gelijk duidelijk welke hulp jij kunt krijgen bij jouw geldzaken. Je krijgt een persoonlijk advies met praktische tips. In 2020 gingen al ruim 100.000 mensen je voor.


De campagne Kom uit je Schuld is een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

02-09-20 | Inspirerende ontbijtsessie Ondernemen in onzekere tijden

02-09-20 | Ontbijtsessie Ondernemen in onzekere tijden


Inspirerende ontbijtsessie van Rrauw

'Makkelijker dan het lezen van een managementboek'. Zo vatte Thea de Looff van Newasco de heldere presentatie van Sjors Scheepers samen. Hij nam ons mee in zijn Methode Rrauw.


Een hands-on coachingsmethodiek die ondernemers helpt om hun bedrijf op te schalen. Opschalen betekent groei, maar het betekent ook dat je bedrijf minder afhankelijk wordt van jou als persoon. Je kunt niet meer overal bij betrokken zijn en alles in de gaten houden. Dat betekent dus loslaten. Maar het betekent ook dat de mensen in je organisatie moeten vangen. De methode Rrauw zorgt voor een gezamenlijk gevoel van verantwoordelijkheid en commerciële richting. Hij bestaat uit een vijftal challenges, allen actieve uitdagingen die zich zo min mogelijk in de vergaderzaal afspelen. Na afloop bedankte voorzitter Bert Wagemakers Sjors voor zijn inspirerende, heldere en herkenbare verhaal waarna er met de aanwezigen nog even nagepraat werd onder het genot van een kop koffie.1599462839giITSFRDZHqadr1V


1599462854KiDijGw2OmEkGJvn
31-08-20 | Verlenging coronasteun per 1 oktober 2020

Kabinet verlengt coronasteun banen en economie tot en met 2021

Nieuwsbericht Rijksoverheid.nl | 28-08-2020 | 15:00


De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan en de economische recessie is voorlopig niet voorbij. Daarom komt het kabinet met een steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden, dat volgt op de twee eerdere noodpakketten. Het nieuwe pakket loopt tot in 2021 en is gestoeld op drie pijlers: steun, helpen aanpassen en investeren. Lees verder >


Belastinguitstel tot 1 januari, ruime terugbetalingsregeling voor ondernemers

Nieuwsbericht Rijksoverheid.nl | 28-08-2020 | 15:00


Daarnaast kunnen ondernemers tot uiterlijk 1 oktober uitstel van belasting aanvragen of een verlenging van het uitstel aanvragen. Daarmee loopt voor alle ondernemers het uitstel uiterlijk op 1 januari 2021 af. Op deze manier loopt het bedrag van belasting dat uiteindelijk terugbetaald moet worden, niet onnodig op. Het kabinet wil niet dat ondernemers alsnog in de knel komen bij het terugbetalen. Daarom komt er een ruime terugbetalingsregeling van twee jaar om de opgebouwde belastingschuld weer af te lossen. Lees verder>
1598857556ILaqFjZfyQB49v73

31-08-20 | Culturele sector krijgt extra ondersteuning

Culturele sector krijgt extra ondersteuning

Nieuwsbericht Rijksoverheid.nl | 28-08-2020 | 15:00


Het kabinet trekt bovenop de algemene steunmaatregelen 482 miljoen euro extra uit voor de culturele sector. De culturele en creatieve sector kan ook een beroep doen op de algemene steunmaatregelen, zodat er naar verwachting ruim 700 miljoen beschikbaar is voor cultuur. De coronacrisis is nog niet voorbij. Culturele instellingen hebben het moeilijk. Het publiek kan nog niet in grote getalen ontvangen worden, veel voorstellingen zijn afgelast en veel makers zitten zonder werk. Tegelijkertijd lopen de kosten van veel bedrijven en zelfstandigen door. De steun van de afgelopen maanden wordt daarom doorgezet. Lees verder>

29-07-20 | update project 'Zon op bedrijfsdaken'

29-07-20 | Update

Kijk het webinar hier terug.

Als u interesse heeft in de onafhankelijke dakscan kunt u contact opnemen met adviseur Willem Buiter via telefoonnummer 06-20594741.


20-07-20 | Update

Op 16 juli jl. heeft het Webinar Zon op Bedrijfsdaken ABG plaatsgevonden. Zoals toegezegd in het Webinar vind je hier alvast de in het Webinar gegeven presentatie. In deze presentatie staat op het laatste blad ook het telefoonnummer vermeld van adviseur Willem Buiter zodat er rechtstreeks een afspraak kan worden gemaakt voor een zonnescan op maat op locatie. Verder wordt het filmpje dat gemaakt is van het Webinar gelinkt aan de, binnenkort operationele, “werkgroep ABG Zon op Bedrijfsdaken” op de site van energiewerkplaatsbrabant.nl.


20-06-20 | UItnodiging webinar 'Zon op Bedrijfsdaken'

Bericht van wethouder Ariane Zwarts namens Gemeente Gilze en Rijen


Beste ondernemer,


Wat leuk dat u interesse toont in ons project ‘Zon op Bedrijfsdaken’. Zoals u misschien heeft gelezen, is ons doel binnen nu en eind 2021 zoveel mogelijk grote daken voorzien van zonnepanelen. Dit kunnen we samen met u voor elkaar krijgen!


Online webinar

We kunnen ons voorstellen dat u eerst meer wilt weten. Daarom nodigen we u op donderdag 16 juli uit voor een online webinar. Tussen 15.00 en 16.00 uur krijgt u deze middag uitleg over de opties, heeft u ruimte om vragen te stellen en is het mogelijk direct een afspraak te maken voor een dakscan.


Onafhankelijke dakscan

Wij zijn dit project gestart vanuit het programma Sociale Innovatie van het onafhankelijk kennisplatform Enpuls. Het project is bedoeld om ondernemers zo goed mogelijk te informeren over de mogelijkheden en kansen van zonnepanelen. Daarnaast mogen we u namens Enpuls een dakscan aanbieden tegen een gereduceerd tarief (€ 93 in plaats van € 275 inclusief BTW). Een zonnecoach van Enpuls komt dan bij u langs om te onderzoeken of uw dak geschikt is, hoeveel panelen er op passen en hoe het (terug)verdienmodel eruit ziet. Ook legt hij de verschillende opties voor: zelf doen (met collectieve inkoop of onder eigen regie), uw dak verhuren aan een lokale energiecoöperatie, of aansluiting bij een postcoderoosproject.


We helpen u ook met de subsidie-aanvraag

Besluit u ermee door te gaan en heeft u ruimte voor meer dan 50 zonnepanelen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie. Indien u dit wenst, helpen we u ook bij de aanvraag voor SDE++-subsidie. Natuurlijk geheel vrijblijvend en zonder kosten. De aanvraagronde loopt van 29/9 tot 22/10.


Nog even in het kort

Wat: online webinar ‘Zon op Bedrijfsdaken’

Wanneer: 16 juli 2020, aanvang 15.00 uur stipt (u ontvangt in de week van 13 juli een persoonlijke toegangslink)

Voor wie: bedrijven in Gilze en Rijen met een dakoppervlak van meer dan 1000m2

Aanmelden: meld u vóór 13 juli 2020 aan door een e-mail te sturen aan duurzaamheid@abg.nl.


We hopen dat u er de 16e bij bent. Lukt dit niet, maar heeft u wél interesse in het project? Ook dan kunt u een mailtje sturen aan duurzaamheid@abg.nl.


Hartelijke groet,

Ariane Zwarts

Wethouder duurzaamheid

06-07-20 | Bouwbedrijf Vermeulen en Constructif samen verder

Bouwbedrijf Vermeulen uit Rijen in Brabant zet een volgende stap in de lange geschiedenis van het bedrijf. Vanaf 3 juli 2020 gaat het bedrijf verder als onderdeel van Constructif BV. De circa 40 medewerkers blijven vanuit het pand aan de Europalaan in Rijen werkzaam.


Bouwbedrijf Vermeulen is een mooi bedrijf met een lange familiegeschiedenis en bijna een eeuw ervaring in onderhoud en totaalbouw. Het bedrijf heeft een fijne groep medewerkers, stabiele omzet en een goede naam in de regio.


Na 35 actieve jaren voor het bouwbedrijf is het voor directeur-eigenaar Gerard Vermeulen tijd om een stap terug te doen. Net op het moment dat hij aan opvolging begon te denken, ontmoette hij Wiebe Vervelde van Constructif.


Constructif

Constructif is als bouwbedrijf in ontwikkeling. Met circa 250 vaste medewerkers renoveert, verbouwt, transformeert, verduurzaamt en onderhoudt het bedrijf bestaand vastgoed voor zowel de woning- als de utiliteitsbouw. Constructif had reeds vestigingen in Dordrecht, Amsterdam, Den Bosch, Rotterdam en Zoetermeer. Met een tweede bedrijf in Brabant heeft de organisatie de mogelijkheid om stabiliteit en continuïteit te creëren in Brabant en kan het verder groeien in Zuid-Nederland.


Mensen centraal

Het klikte tussen de beide heren en bij de eerste verkennende gesprekken was er het goede gevoel dat hier iets moois uit kon komen. Bij beide bedrijven staan de mensen centraal. Medewerkers vormen het belangrijkste kapitaal. Zij krijgen de verantwoordelijkheid om mee te denken over hoe het werk prettiger en efficiënter kan worden gemaakt. Bovendien krijgen zij voldoende ruimte om te groeien en om talent te ontwikkelen.


Met eenzelfde focus op de medewerker, aandachtsgebied van het werk, een prettig familiair gevoel en wederzijds vertrouwen zullen Bouwbedrijf Vermeulen en Constructif elkaar versterken in de markt.29-06-20 | Aanvraag TLV vanaf 30 juni geopend

Coronavirus: Ondernemers kunnen Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb aanvragen

Nieuwsbericht van rijksoverheid.nl | 29-06-2020 | 09:00


Mkb-ondernemers die direct geraakt zijn door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, kunnen vanaf dinsdag 30 juni 2020 de Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen. Bedrijven krijgen afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetderving een tegemoetkoming voor hun vaste lasten tot een maximum van 50.000 euro voor juni tot en met september 2020. Lees verder >


29-06-20 | Heb jij de Brexit Impact Scan al gedaan?

Zorg dat Brexit jouw bedrijf niet in de weg zit

Doe nu de Brexit Impact Scan op brexitloket.nl


Vanaf aanstaande woensdag 1 juli 2020 is het onafwendbaar: uitstel van de brexit is dan niet langer mogelijk en dus zullen we over een half jaar de gevolgen gaan merken. Met of zonder deal.


Als ondernemer ben je gewend flexibel te zijn. Dit betekent dat je snel en creatief reageert op veranderingen. Maar heb je al gecheckt of Brexit gevolgen gaat hebben voor jouw bedrijf? 


Veel bedrijven worden geraakt door Brexit. Jouw bedrijf misschien ook wel, al denk je nu van niet. Zo kunnen bijvoorbeeld producten langer bij de douane staan, zijn Britse certificaten en licenties straks misschien niet meer geldig en kan het dataverkeer te maken krijgen met een nieuwe digitale grens. Laat je niet verrassen.


Doe de Brexit Impact Scan en ontdek wat Brexit voor jouw bedrijf betekent. Heb je een specifieke vraag waar de Brexit Impact Scan geen antwoord op geeft? Medewerkers van het Brexitloket zitten klaar om jouw vraag te beantwoorden. Bel 088-0425200 of kijk op brexitloket.nl voor meer informatie.

29-06-20 | Steeds minder regels voor ondernemers

Steeds minder onnodige regels voor ondernemers

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 25-06-2020 | 09:55


Regelgeving is voor mkb-ondernemers meer behapbaar als ze eerder en meer betrokken worden bij het opstellen van die regelgeving. Dat is één van de uitkomsten van de Voortgangsrapportage ‘Merkbaar betere regelgeving en dienstverlening voor bedrijven 2018-2021’ die vandaag door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat (EZK) naar de Tweede Kamer is gestuurd. Lees verder >

24-06-20 | Regeling NOW 2.0 donderdag gepubliceerd

Regeling NOW 2.0 donderdag gepubliceerd

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 22-06-2020 | 13:04


Het kabinet publiceert donderdag 25 juni de nieuwe NOW-regeling met daarin de voorwaarden vandeze subsidie uit het tweede noodpakket (juni t/m september). Bedrijven kunnennaar verwachting de NOW-subsidie vanaf 6 juli bij UWV aanvragen. De NOW uit het tweede noodpakket is een voortzetting van het eerste noodpakket, maar kent enkele wijzigingen. Zo is het subsidietijdvak verlengd naar vier maanden. Lees verder >

22-06-20 | Aanvraag TOFA vanaf 22 juni beschikbaar

Aanvragen tegemoetkoming TOFA vanaf maandag 22 juni

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 21-06-2020 | 14:29


Flexwerkers die door de coronacrisis hun inkomsten (grotendeels) zijn kwijtgeraakt en geen uitkering kunnen krijgen, kunnen vanaf 22 juni een aanvraag doen voor de tegemoetkoming TOFA. Het aanvraagformulier is vanaf 9.00 uur beschikbaar. Lees verder >


17-06-20 | Geen minimumtarief zzp'ers

Webmodule zzp start als pilot

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 15-06-2020 | 11:24


Een deel van de bedrijven zal in de toekomst de werkrelatie anders moeten vormgeven als ze een opdracht door een zzp’er willen laten uitvoeren. Dat blijkt uit de testfase van de webmodule, een hulpmiddel bij het beoordelen van de werkrelatie. Deze webmodule is naar verwachting vanaf het najaar in een pilot vrijwillig te consulteren, zodat bedrijven en zzp’ers zich kunnen voorbereiden.


Dat schrijven minister Koolmees en staatssecretaris Vijlbrief, mede namens staatssecretaris Keijzer, aan de Tweede Kamer. In deze brief staat ook dat het kabinet afziet van het indienen van het wetsvoorstel met de maatregelen voor een minimumtarief voor zzp’ers en de zelfstandigenverklaring voor de hogere tarieven. Het voorstel brengt voor alle zelfstandigen te veel administratieve lasten met zich mee om effectief te zijn, zo blijkt ook uit consultatie bij belanghebbenden.


Lees verder >

05-06-20 | Plan zonnepanelen op bedrijfsdaken

Gemeente Gilze en Rijen wil zoveel mogelijk bedrijfsdaken voorzien van zonnepanelen

Nieuwsbericht van gemeente Gilze en Rijen


Meer weten?

Bedrijven die geïnteresseerd zijn kunnen zich alvast melden bij de gemeente via duurzaamheid@abg.nl.


Plan van aanpak

Zoveel mogelijk zonne-energie realiseren op bedrijfsdaken binnen de gemeente Gilze en Rijen. Om dat te bereiken heeft het college van Burgemeester en Wethouders een plan van aanpak opgesteld. Concreet streeft het college ernaar om minimaal 25% van de bedrijfsdaken te voorzien van zonnepanelen. Daarmee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de Regionale Energie en Klimaat Strategie van de regio Hart van Brabant, met als doelstelling om in 2030 49% minder CO2 uit te stoten. Bedrijven hebben vanaf 29 september tot en met 22 oktober 2020 de mogelijkheid om hiervoor SDE++ subsidie aan te vragen. Voor bedrijven die vanwege de coronacrisis in 2020 niet mee kunnen doen, zijn er mogelijkheden om dat in 2021 wel te doen.


De gemeente wil bedrijven helpen door onafhankelijke adviseurs in te schakelen, die in overleg met de ondernemer de specifieke mogelijkheden in kaart brengt. Binnen deze aanpak werkt Gilze en Rijen intensief samen met de twee andere ABG-gemeenten Alphen-Chaam en Baarle-Nassau. Vanuit de samenleving is er veel draagvlak voor zonnepanelen op daken.


Succesvol bezig

Wethouder Ariane Zwarts: “Het helpen van ondernemers met duurzame opwek op bedrijfsdaken is niet nieuw voor ons. In Gilze en Rijen is de energiecoöperatie Energie Gilze en Rijen al een aantal jaren met succes bezig. De coöperatie huurt hierbij een dak en verkoopt de energieopbrengst aan inwoners van Gilze en Rijen en omstreken. Ondanks dit succes kunnen er nog veel meer zonnepanelen op bedrijfsdaken gelegd gaan worden. En veel bedrijfsdaken daken zijn groter dan 1.000m2. Dus daarmee kunnen we een flinke slag slaan.”


Quickscan

Voor veel ondernemers is het vaak nog erg onduidelijk wat komt kijken bij het plaatsen van zonnepanelen, zoals de investering, de technische risico’s en het ‘geregel’. “De drie ABG-gemeenten willen daarom als aanjager het plaatsen van zonnepanelen stimuleren en daarbij de drempels zoveel als mogelijk wegnemen. Voor de zomer organiseren we een startbijeenkomst. Dan informeren we de ondernemers en bieden we aan om met een onafhankelijke adviseur in gesprek te gaan over zonne-energie. In het gesprek bespreken we de wensen en mogelijkheden en vindt er ter plekke een eerste technische quickscan plaats”, aldus de wethouder.


SDE++ subsidie

De gemeente wil met elke ondernemer de specifieke situatie in kaart brengen en advies verstrekken over de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden. Op deze wijze kan de ondernemer een weloverwogen besluit nemen. Ook kan de ondernemer geholpen worden met het aanvragen van een SDE++ subsidie. Bedrijven hebben vanaf 29 september tot en met 22 oktober 2020 de mogelijkheid om deze subsidie aan te vragen. Voor bedrijven die vanwege de coronacrisis in 2020 niet mee kunnen doen, zijn er mogelijkheden om dat in 2021 wel te doen.

05-06-20 | Proefversie coronadashboard gereed

Proefversie coronadashboard gereed

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 05-06-2020 | 08:00


Vandaag is een eerste versie van het coronadashboard gepubliceerd. Dit dashboard brengt verschillende gegevens over het coronavirus samen, zoals het aantal ic-opnames, positieve testuitslagen en een schatting van het aantal besmettelijke mensen. Iedereen in Nederland kan straks in één oogopslag zien wat de stand van zaken is rond de verspreiding van het coronavirus. Met de combinatie van actuele gegevens op het dashboard kan een eventuele tweede golf van het virus sneller en preciezer worden opgespoord en bestreden. Bovendien moet het dashboard waardevolle informatie bevatten voor wetenschappers die onderzoek naar het virus doen.


Lees verder >

Direct naar dashboard >


03-06-20 | Nieuwe noodverordening veiligheidsregio MWB

Nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant

Bericht via Gemeente Gilze en Rijen | 30-05-20


Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant heeft gisteren een nieuwe noodverordening gepubliceerd. Deze noodverordening gaat maandag 1 juni in.

Neem kennis van deze nieuwe verordening en wij raden u aan om de maatregelen in uw bedrijfsvoering op te nemen. Download de noodverordening hier.


15911693583DQCehvIsAOKyRtl


03-06-20 | KKC aanvraag geopend

Aanvragen van Klein Krediet Corona door kleinere ondernemers mogelijk

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 29-05-2020 | 17:00


De regeling Klein Krediet Corona (KKC), die extra liquiditeit voor het micro-, midden- en kleinbedrijf mogelijk maakt, is goedgekeurd door de Europese Commissie. Daarom kan deze coronaregeling voor een financieringsbehoefte van 10.000 tot 50.000 euro op vrijdag 29 mei 2020 open voor ondernemers. Leningen die vanaf 7 mei 2020 zijn verstrekt en voldoen aan de voorwaarden van de regeling kunnen bovendien vanaf vandaag worden geherfinancierd tegen de voorwaarden van de KKC. Lees verder >

03-06-20 | voorwaarden NOW 2.0

Gevolgen bedrijfseconomisch ontslag voor subsidie NOW 2.0

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 29-05-2020 | 15:38


Bedrijven die voor een grote reorganisatie staan en gebruikmaken van de verlengde NOW, moeten vanaf vandaag rekening houden met de aanvullende voorwaarden uit het nieuwe noodpakket. Dit houdt onder meer in dat bedrijven die om bedrijfseconomische redenen meer dan twintig mensen moeten ontslaan, de vakbond of de personeelsvertegenwoordiging moeten betrekken. Dat schrijven de ministers Koolmees, Hoekstra en Wiebes in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder >

29-05-20 | actuele routekaart per 27 mei

Persmoment 27 mei: actuele routekaart coronamaatregelen

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 28-05-2020 | 15:44


De planning voor de versoepelingen van de coronamaatregelen in Nederland, blijft op hoofdlijnen van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 27 mei 2020 besloten. Minister-president Rutte lichtte de uitkomsten van het overleg na afloop toe tijdens een persmoment. Lees verder >

1590735861KuJ36FBEMqd1YbIb


28-05-20 | Uitbreiding op ondernemersregelingen

Uitbreiding op ondernemersregelingen noodpakket banen en economie

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 28-05-2020 | 11:50


Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Het kabinet heeft vandaag het al eerder verlengde noodpakket banen en economie verder uitgebreid. De maatregelen lopen nu een maand langer door tot 1 oktober 2020. De belastingvrije tegemoetkoming (TVL) voor MKB-ondernemers om hun vaste materiële kosten te kunnen betalen, is verhoogd tot een maximum van 50.000 euro (was 20.000 euro). De tweede tranche van de Corona Overbruggingslening (COL), die bijdraagt aan de verbetering van de liquiditeitspositie van innovatieve bedrijven (startups en scale-ups), is verhoogd naar 200 miljoen euro (was 150 miljoen euro).


Lees verder >

28-05-20 | Extra afspraken noodpakket 2.0

Extra afspraken over noodpakket banen en economie

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 28-05-2020 | 10:20


Het economisch noodpakket wordt met een maand verlengd tot 1 oktober. Dit geeft kabinet, werkgevers en werknemers tijd om afspraken te maken die ons land ook op de langere termijn helpen door de crisis te komen. Dat heeft het kabinet vandaag met de sociale partners afgesproken. Ook is afgesproken dat bij grote ontslagaanvragen vakbonden betrokken moeten worden als bedrijven de loontegemoetskomingsregeling NOW ontvangen. Gebeurt dit niet dan kunnen bedrijven vijf procent gekort worden op het totale subsidiebedrag om misbruik van de NOW te voorkomen. Daarnaast komt er een wijziging in de nieuwe regeling Tegemoetkoming Vaste Lasten. Deze tegemoetkoming gaat van maximaal 20.000 euro naar maximaal 50.000 euro.


Lees verder>

25-05-20 | Regelingen Noodpakket 2.0

Hieronder een overzicht van de nieuwsberichten die over het nieuwe noodpakket zijn gepubliceerd.


Wijzigingen in NOW-regeling bij noodpakket 1 en 2

Nieuwsbericht rijksoverheid | 20-05-2020 | 16:04

Het kabinet wil de werkgelegenheid beschermen tijdens de coronacrisis. Daarom is de loontegemoetkomingsregeling NOW sinds maart onderdeel van het economisch noodpakket. Om zoveel mogelijk bedrijven snel te bereiken, is de regeling generiek. Niettemin probeert het kabinet waar het kan oplossingen te vinden voor bedrijven die tussen wal en schip dreigen te vallen, en drempels weg te nemen in de NOW zodat meer getroffen bedrijven bereikt kunnen worden. Met een wijziging van de huidige NOW-regeling en in de verlenging van de NOW-regeling tijdens de komende maanden, komen er onder meer wijzigingen voor seizoenbedrijven, bij bedrijfsovernames en voor bedrijven die in januari een loonsom van 0 euro hadden. Lees verder >


Steunpakket voor zelfstandig ondernemers verlengd

Nieuwsbericht rijksoverheid| 20-05-2020 | 14:16

De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) krijgt een vervolg. De noodregeling voor zelfstandig ondernemers die eind mei afloopt, wordt met drie maanden verlengd tot eind augustus. Lees verder >


Kabinet: ernstige twijfels over invoeren regeling flexwerkers

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 20-05-2020 | 13:55

Het kabinet is op verzoek van de Tweede Kamer op zoek gegaan naar een tijdelijke en uitvoerbare oplossing voor flexwerkers die werkloos zijn geworden en niet voldoen aan de voorwaarden voor WW of bijstand: de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Deze regeling is weliswaar uitvoerbaar, maar kent grote nadelen. Lees verder >


Coronavirus: verlenging en uitbreiding noodpakket banen en economie

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 20-05-2020 | 13:35

Ondernemers en werkenden krijgen ook de komende periode financiële ondersteuning vanwege de aanhoudende impact van het coronavirus. Het eerste noodpakket banen en economie loopt door en het kabinet neemt nieuwe uitzonderlijke maatregelen. Lees verder >


1590394715Nrzpdyy2EmAwLDOZ

25-05-20 | De versoepelingen vanaf 1 juni

Corona-aanpak: de volgende stap

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 19-05-2020 | 19:13


Je hebt het inmiddels vast al gehoord: Zolang het coronavirus onder controle blijft, komt er stap voor stap meer ruimte. Per 1 juni kunnen we in Nederland opnieuw enkele maatregelen versoepelen: ‘alleen’ wordt weer iets meer ‘samen’.


Wil je het nog even nalezen, lees dan hier verder >


1590392424frQ3wAg7TdRAktrV

25-05-20 | Loket voor mentale gezondheid

Eén loket voor mentale gezondheid bij COVID-19

Nieuwsbericht rijksoverheid.nl | 20-05-2020 | 07:00


Mensen met vragen over psychosociale gevolgen van de coronacrisis kunnen vanaf vandaag terecht bij het Informatie- en Verwijscentrum COVID-19 (IVC). Het centrum biedt actuele, toegankelijke en betrouwbare informatie en brengt de vele initiatieven bij elkaar, die erop gericht zijn mensen informatie, ondersteuning of hulp te bieden over de gevolgen van het coronavirus. Ook brengt het IVC mensen als nodig in contact met verschillende soorten hulp-, zorg- en dienstverleners. Lees verder >


25-05-20 | Geopend: loket voor grensondernemers

Geopend: loket voor grensondernemers voor aanvragen lening bedrijfskapitaal

Nieuwsbericht www.rijksoverheid.nl | 18-05-2020 | 08:02


Ondernemers die over de grens wonen (in de EU, EER of Zwitserland), in Nederland hun bedrijf hebben en financieel in de problemen komen door de coronacrisis, kunnen aanspraak maken op een lening voor bedrijfskapitaal. Per 18 mei is deze financiële ondersteuning aan te vragen bij de gemeente Maastricht. Maastricht voert deze regeling voor heel Nederland uit. Lees verder >

12-05-20 | Gratis coaching bij coronaproblemen

EZK maakt coaching voor mkb in coronaproblemen gratis

Nieuwsbericht www.rijksoverheid.nl | 11-05-2020 | 20:30


Ondernemers kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen wanneer ze in zwaar weer zitten, bijvoorbeeld wanneer ze door de coronacrisis failliet dreigen te gaan. Ondernemers kunnen hiervoor traditioneel terecht bij Stichting Ondernemersklankbord (OKB), dat mede door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gefinancierd wordt. Eerder betaalden ondernemers hier een eigen bijdrage van 150 euro voor. Om dit bedrag naar 0 te krijgen verhoogt EZK de subsidie aan het OKB voor dit jaar met 240.000 euro. Lees verder >

08-05-20 | KKC regeling: extra krediet voor kleine bedrijven

750 miljoen euro extra corona-overbruggingskrediet gericht op kleine bedrijven

Nieuwsbericht www.rijksoverheid.nl | 08-05-2020 | 09:00


De Nederlandse staat maakt 750 miljoen euro extra aan overbruggingskredieten mogelijk voor ondernemingen met een relatief kleine financieringsbehoefte (van 10.000 tot 50.000 euro). De regeling krijgt de naam Kleine Kredieten Corona garantieregeling (KKC) en is mede op initiatief van de banken tot stand gekomen. De overheid staat voor 95% garant (713 miljoen euro). De leningen zullen worden verstrekt door de banken en een rente hebben van maximaal 4%. Ook niet-bancaire geaccrediteerde financiers kunnen de lening verstrekken. Naar verwachting kunnen enkele tienduizenden ondernemingen gebruik maken van de lening. Lees verder>

08-05-20 | Aanvraag steunmaatregelen agrarische sector

Aanmeldingen steunmaatregelen agrarische sector alvast mogelijk

Nieuwsbericht www.rijksoverheid.nl | 07-05-2020 | 13:00


Ondernemers uit de sierteeltsector, de voedingstuinbouw (gespecialiseerd in producten voor de horeca) en de fritesaardappelsector die (grote) schade oplopen door de coronacrisis kunnen zich vanaf vandaag alvast melden bij RVO. De regeling kan pas definitief worden vastgesteld na goedkeuring door de Europese Commissie. Met het oog op de snelheid kunnen ondernemers zich vooruitlopend op de goedkeuring alvast aanmelden bij RVO. Het gaat om bedrijven die in het hoogseizoen te maken hebben met acute vraaguitval van bederfelijke producten, terwijl de kosten doorlopen. Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) kondigde eerder al aan 650 miljoen extra beschikbaar te stellen voor deze groep. Daarvan gaat 600 miljoen euro naar de sierteeltsector en voedingstuinbouw. De overige 50 miljoen euro wordt beschikbaar gesteld aan de fritesaardappelsector. Lees verder >


28-04-20 | Uitbreiding TOGS regeling

Coronavirus: verdere uitbreiding en versoepeling regelingen voor ondernemers

Nieuwsbericht www.rijksoverheid.nl | 28-04-2020 | 16:30


Nieuwe verruiming van de TOGS voor ondernemers met ‘verkeerde’ SBI-codes


Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) vult de financiële ondersteuning voor ondernemers vanwege het coronavirus verder aan én vereenvoudigt de voorwaarden van regelingen. Daardoor worden tienduizenden extra ondernemers geholpen. De criteria voor de regelingen Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) en Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) zijn versoepeld. Ook maakt staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) vandaag bekend het subsidieplafond van de zogenoemde SEED Capital-regeling voor 2020 bijna anderhalf keer zo groot te maken. Lees verder >

29-04-20 | Update Infographic Station 88

Update 29-04-2020 | Actuele infographic


15891844624N9dpLydJdTXaa7x
Bericht via Gemeente Gilze en Rijen | 15-04-20


Beste lokale ondernemers,

De Infographic van Station88 is aangepast. De Corona Calculator van VNO-NCW en MKB-Nederland is toegevoegd. Met deze tool checkt u als ondernemer eenvoudig of u recht heeft op een van de regelingen die opgesteld zijn door de overheid.


1587024153yOkmJ1F043VeD7DZ

28-04-20 | Nieuwe belastingmaatregelen

Nieuwe belastingmaatregelen vanwege de coronacrisis

Nieuwsbericht www.rijksoverheid.nl | 24-04-2020 | 16:00


Het kabinet treft zes nieuwe belastingmaatregelen om met name ondernemers, waaronder zzp’ers in deze lastige tijden te ondersteunen. De maatregelen zijn erop gericht ondernemers meer financiële ruimte te geven, bovenop de belastingmaatregelen die al zijn genomen. Zo kunnen ondernemers die te maken krijgen met een omzetdaling straks tijdelijk van een lager loon uitgaan. Bedrijven die vennootschapsbelastingplichtig zijn, kunnen verliezen van dit jaar alvast eerder ‘verrekenen’ met de winst over 2019, waardoor nu meer geld bij de bedrijven blijft. Zzp’ers houden recht op de zelfstandigenaftrek nu ze minder werk hebben, ook die zzp’ers die sterk seizoensgebonden werken. Lees verder >

28-04-20 | Uitbreiding Tozo regeling

Grenswerkers en AOW’ers toegevoegd aan Tozo-regeling

Nieuwsbericht www.rijksoverheid.nl | 24-04-2020 | 17:06


Het kabinet gaat op verzoek van de Tweede Kamer regelen dat ook grenswerkers en AOW’ers aanspraak kunnen maken op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Bij het berekenen van de inkomensondersteuning tellen alleen inkomsten mee voor werk dat is verricht in de periode waarvoor de ondernemer de Tozo aanvraagt. Dit schrijft staatssecretaris Van Ark (SZW) vandaag aan de Tweede Kamer. Lees verder >

28-04-20 | Overbruggingskrediet start- en scale-ups

Overbruggingskrediet startups en scale-ups vanaf 29 april beschikbaar

Nieuwsbericht www.rijksoverheid.nl | 25-04-2020 | 09:36


Vanaf 29 april 2020 kunnen groeibedrijven een aanvraag indienen voor een speciaal overbruggingskrediet, de zogenaamde Corona-Overbruggingslening (COL). Dit kan bij de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s), die deze regeling op verzoek van het kabinet uitvoeren. Dit overbruggingskrediet voor startups, scale-ups en innovatieve mkb’ers, waarvoor het kabinet zelf in eerste instantie 100 miljoen euro beschikbaar stelt, is eerder deze maand al door het kabinet aangekondigd. De COL is een van de aanvullende maatregelen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de ROM’s en Techleap.nl. Lees verder >

28-04-20 | Invoering statiegeld plastic flesjes

Statiegeld op kleine plastic flesjes voor minder zwerfafval

Nieuwsbericht www.rijksoverheid.nl | 24-04-2020 | 17:00


1 juli 2021 wordt statiegeld op kleine plastic flesjes ingevoerd. Dat heeft staatssecretaris Stientje van Veldhoven met het verpakkend bedrijfsleven afgesproken. Per flesje (< 1 liter) wordt straks 15 cent statiegeld gerekend. Voor grote flessen (> 1 liter) blijft het 25 cent. Inleveren kan in supermarkten, op treinstations, bij tankstations langs de weg en via cateraars. Deze maatregel moet leiden tot veel minder plastic zwerfafval. Producenten van flesjes frisdrank en water zijn verantwoordelijk voor de invoering van het statiegeldsysteem. Horeca en kleine bedrijven zijn vrijgesteld van de verplichting kleine plastic flesjes in te zamelen. Lees verder >


1588056280N9MZyeJmT3Pi77ws

28-04-20 | Deurwaarder mag stukken via brievenbus afgeven

Deurwaarders mogen tijdelijk stukken afgeven via brievenbus

Nieuwsbericht www.rijksoverheid.nl | 24-04-2020 | 16:00


Gerechtsdeurwaarders mogen gedurende de coronacrisis hun stukken afgeven door deze in iemands brievenbus te doen, zonder dat het ten koste gaat van de rechtsgeldigheid van deze stukken. De Rijksministerraad heeft op voorstel van minister Dekker voor Rechtsbescherming ingestemd met deze maatregel die via een spoedwet wordt ingevoerd. Lees verder >

23-04-20 | Platform www.werk-samen.nl

www.werk-samen.nl


Deze website brengt bedrijven samen die, tijdens de Corona periode, personeel beschikbaar hebben óf juist medewerkers tekort komen. Deze website is gemaakt voor en door ondernemers.Plaats jouw oproep en neem rechtstreeks contact op met het betreffende bedrijf als je kansen ziet voor samenwerking.


Heb jij bijvoorbeeld orderpickers, chauffeurs, operators of andere medewerkers beschikbaar? Of zijn er bijvoorbeeld medewerkers ziek thuis en/of kom je mankracht tekort? Plaats dan een oproep op www.werk-samen.nl!

20-04-20 | Interessante webinars

20-04-20 | Extra aandacht cybercrime

Internetcriminaliteit, maak het ze niet te makkelijk!

Met de uitbraak van het coronavirus signaleert het CCV een toename van internetcriminaliteit. Doe jij ook veel meer online vanuit huis deze dagen? Internetcriminelen ook! Let goed op als je e-mails of andere berichten krijgt. Word je gevraagd haast te maken, gaat het om geld of persoonsgegevens en gaat het over het coronavirus? Eerst checken, dan klikken!


“Jammer toch dat al die criminelen hun creatieve ondernemerschap niet positief inzetten, want ze spelen wel ‘goed’ in op de behoefte van de mens in tijden van crisis”, aldus CCV-adviseur Joeri Vig in zijn blog. Met de uitbraak van het coronavirus signaleert het CCV een toename van internetcriminaliteit.


Zo ziet het landelijk meldpunt internetoplichting de laatste tijd dat meer mensen worden opgelicht door malafide-webshops, die coronagerelateerde producten zoals mondkapjes aanbieden. Daarnaast meldt de politie dat er onder andere e-mails en sms’jes rondgaan die zogenaamd vanuit overheidsinstanties, (nep)bedrijven of werkgevers worden verstuurd. Het CCV deelt op deze pagina informatie gericht op gemeenten, ondernemers en inwoners om de digitale weerbaarheid te vergroten. Doe er je voordeel mee.


Houd hackers buiten de deur! Volg het gratis cybercrime webinar

Nu veel medewerkers thuiswerken, zijn bedrijven extra kwetsbaar voor hackers. Zij maken dankbaar van de zwakke plekken in de beveiliging en proberen bijvoorbeeld via phishingmails in het netwerk van bedrijven binnen te dringen. Daarom organiseert het CCV samen met de regionale Platforms Veilig Ondernemen op 23 april een gratis cybercrime webinar voor ondernemers. Een ethisch hacker geeft tips en trucs om cybercrime te voorkomen. Meld je hier aan!


1587371663NcIhAY7amzsjKOAk
20-04-20 | Update corona-apps

Update 19-04-2020 | 20:40

Kabinet beslist komende week over volgende stap inzet corona-apps

Het kabinet wil op dinsdag 21 april aanstaande een besluit nemen over de volgende stap ten aanzien van apps ter ondersteuning van het bron- en contactonderzoek van de GGD. Belangrijk bij deze afweging is dat de apps zinvol, veilig en vertrouwd ingezet kunnen worden om het coronavirus te bestrijden. Dat werd zojuist bekendgemaakt tijdens de 'Appathon’ die dit weekend op het ministerie van VWS plaatsvond. Lees verder >Ministerie van VWS organiseert digitaal evenement voor beoordeling corona-apps

Nieuwsbericht | 15-04-2020 | 21:00


Op zaterdag 18 en zondag 19 april organiseert het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een digitaal evenement, een zogenoemde appathon, om de werking van nieuwe corona-apps te kunnen testen en verbeteren. Organisaties, onafhankelijke experts en belangstellenden kunnen meekijken en adviseren. De website waarop dit plaats vindt zal op vrijdag 17 april bekend worden gemaakt. Mede op basis van het expertadvies en het advies van het publiek zal het kabinet volgende week een besluit nemen over het gebruik van apps die moeten helpen bij het traceren van corona-besmettingen en het rapporteren over gezondheidsklachten.


Lees verder >

14-04-20 | Nieuwe tool: coronacalculator

Nieuwe coronacalculator berekent hoe ondernemer door crisis komt.


1586890111JHP5ALzxc2jPNSP0


MKB-Nederland en VNO-NCW presenteren een nieuw corona-instrument voor ondernemers, dat onder meer berekent in hoeverre zij in aanmerking komen voor de overheidsmaatregelen en welke effecten die maatregelen hebben op hun financiële positie de komende periode. Deze coronacalculator is inmiddels live gegaan.


Aan toe zijn

Ondernemers komen door de coronacrisis acuut in de financiële problemen: omdat zij hun bedrijf verplicht hebben moeten sluiten, vanwege de thuisblijfadviezen van de overheid of door verstoorde (internationale) ketens. Vele ondernemers weten nu niet goed waar ze in aan toe zijn. ‘Met de nieuwe coronacalculator helpen we ondernemers eenvoudig een weg te vinden in de steunmaatregelen die er zijn en welk effect ze hebben op hun liquiditeitspositie’, zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. ‘Zo proberen we extra ondersteuning te bieden in deze onzekere tijden.’


Verfijnen en uitbreiden

Volgens MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof ‘doe je ondernemen niet alleen. Wij steunen ondernemers waar we kunnen. In de lobby, maar ook praktisch zoals met deze calculator. We blijven deze tool komende tijd op basis van alle ervaringen en ontwikkelingen steeds verder verfijnen en uitbreiden.’


Actualiseren

De coronacalculator zet alle steunmaatregelen eenvoudig op een rij. Ondernemers krijgen snel inzicht in welke regelingen op hen van toepassing zijn, en een indicatie van tegemoetkomingen, kredietmogelijkheden en belastinguitstel. Ook wordt er een indicatie gegeven van de persoonlijke liquiditeitspositie de komende periode, gebaseerd op de eigen bedrijfsgegevens. Alles staat bovendien overzichtelijk in één persoonlijk dashboard. Er is een directe link naar relevante aanvraagformulieren en er wordt antwoord gegeven op veel gestelde vragen. De calculator, waaraan KPMG Meijburg heeft meegewerkt, is veilig en werkt snel, stellen MKB-Nederland en VNO-NCW. Veranderingen in de regelgeving worden verwerkt in de calculator.

14-04-20 | Check je regelingen

Het coronavirus: check hier je regelingen

van kvk.nl | bijgewerkt 14 april 2020


De overheid heeft een pakket regelingen opgetuigd om ondernemers te ondersteunen tijdens de coronacrisis. Met deze regelingen kun je bijvoorbeeld inkomensondersteuning krijgen, of tegemoetkoming in je loonkosten. Ook maken de regelingen het makkelijker om aan krediet te komen. Bekijk op welke regelingen je aanspraak kunt maken op https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/

14-04-20 | Zakendoen in Duitsland

Duits-Nederlandse Handelskamer | bericht van 9 april

15868704360VvPWJ1eclEltnW4

In deze onvoorspelbare en hectische tijd is het voor ons belangrijk om kennis te delen en de krachten te bundelen. Als Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) zijn wij de officiële vertegenwoordiging van de Duitse economie in Nederland. Met Duitsland als belangrijkste zakenpartner voor het Nederlandse bedrijfsleven, zullen ook in uw regio vragen rijzen over het wel en wee bij onze Oosterburen. Juist in deze tijd nemen wij het als bilaterale organisatie de taak op ons om kennis en informatie uit het buurland te delen. Daarom hebben wij de volgende informatie voor u beschikbaar:


  1. Wij verzamelen de informatie over de actuele maatregelen in Duitsland in het Nederlands op www.dnhk.org/nl/corona
  2. Denkt u daarbij aan: subsidieregelingen, juridische tips, personeelsvraagstukken en wet- en regelgeving naar regio.
  3. We organiseren speciale webinars met praktische tips en antwoorden op arbeidsrechtelijke vragen omtrent het corona-virus én algemene adviezen over zakendoen in Duitsland.
  4. Onze seminarcoördinator zal u binnenkort informeren over de eerstvolgende webinars omtrent de corona-maatregelen. Deelt u deze gerust met de ondernemers in uw netwerk. Zij kunnen hier aan kostenloos deelnemen.
  5. Op DNHK.BLOG delen wij inspirerende verhalen van ondernemers, die juist in deze crisistijden innoveren, omschakelen en nieuwe samenwerkingen aangaan.
  6. Vanaf derde week april zullen bestuursleden van de DNHK, stuk voor stuk gerenommeerde en ervaren ondernemers, hier bovendien hun visie, tips en adviezen delen in live online sessies.
  7. Om de gedachten even te verzetten delen wij met u en de ondernemers in uw regio ook graag de nieuwste uitgave van onze tweetalig economisch magazine MARKT; dit keer in een vernieuwde online variant: dnhk.org/nl/newsroom/economisch-tijdschrift-markt/actuele-uitgave-marktDat digitale businessmodellen de toekomst zijn, leek zich al voor het virus af te tekenen. De nieuwste uitgave van ons economische magazine MARKT is daarom geheel gewijd aan de digitale transitie. Maar de dynamiek die deze transitie in tijden van corona heeft gekregen, heeft ons verrast en bij de productie van dit nummer ingehaald.
  8. Tot slot staan wij uiteraard ook voor individuele ondernemersvragen ter beschikking. Verwijst u bij ondernemersvragen over de Duitse markt gerust door aan één van onze experts.


Blijft u gezond!


Met vriendelijke groet,

Duits Nederlandse Handelskamer

https://www.dnhk.org/nl/

07-04-20 | Uitbreiding maatregelen

Kabinet breidt ondersteuning voor ondernemers vanwege coronavirus uit

Nieuwsbericht | 07-04-2020 | 20:30


Het kabinet heeft vandaag aanvullende maatregelen genomen om ondernemers te ondersteunen vanwege de economische gevolgen van het coronavirus. Het gaat om onder andere extra financiering via de Garantie Ondernemersfinanciering(GO-regeling) en specifieke kredietmogelijkheden voor start- en scale-ups. Bovendien wordt de premie voor de verruimde regeling Borgstelling Midden- en Kleinbedrijf (BMKB) verlaagd. Ook gaat de overheid leverancierskrediet herverzekeren tot een bedrag van twaalf miljard euro. Daarnaast krijgen meer bedrijven een eenmalige gift als tegemoetkoming voor de gevolgen van maatregelen die het kabinet neemt om het coronavirus te bestrijden: gestreefd wordt deze specifieke uitbreiding per 15 april 2020 open te stellen. Lees verder >

06-04-20 | aanmelding NOW geopend

Vanwege de uitbraak van het coronavirus is er een nieuwe regeling. De tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). Werkgevers kunnen vanaf maandag 6 april 2020 9:00 uur een aanvraag doen.


De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met omzetverlies tegemoet te komen. Hierdoor kunnen zij hun werknemers met een vast en met een flexibel contract doorbetalen. De NOW komt in plaats van de regeling voor werktijdverkorting. De regeling werktijdverkorting is dus gestopt.


158616197616opnVX5QxQP9c3a


06-04-20 | Update overzicht financiële regelingen

Bijgewerkt 06-04-20

Een duidelijke tabel met de (tijdelijke) financiële regelingen, of ze al opengesteld zijn en waar je ze aan kunt vragen.15861622604S6Llgr3bZFTWQ8J

03-04-20 | Ondersteuning: Eerste Hulp bij Ondernemen

Bericht van Gemeente Gilze en Rijen | 03-04-20


Station88, Huis voor Ondernemerschap en Innovatie, laat ondernemers uit de regio Midden-Brabant groeien en versnellen. In goede maar ook in minder mooie tijden. Er zijn in de regio veel zorgen maar het bruist ook van goede ideeën en daadkrachtige oplossingen. Om ondernemers te ondersteunen met hulpvragen heeft Station88 de Eerste Hulp Bij Ondernemen ontwikkeld. Lees het persbericht.


1585930613o5ZQ6rRDc8mrAjM902-04-20 | Inventarisatie gevolgen coronacrisis

Iedereen voelt de gevolgen van de maatregelen die tegen het coronavirus worden genomen.


GRIC wil graag in kaart brengen hoe groot de gevolgen voor de ondernemers in de gemeente zijn en vraagt je daarom een korte vragenlijst in te vullen. Dit duurt slechts een minuutje en is volledig anoniem. De informatie zal worden gebruikt om te kijken hoe het bedrijfsleven hierdoor geraakt wordt en hoe wij als GRIC mogelijk ondersteuning kunnen bieden. De resultaten zullen ook gebruikt worden om met de gemeente te bespreken wat er onder de ondernemers leeft.


NAAR DE VRAGENLIJST

We willen je vragen de vragenlijst uiterlijk 19 april in te vullen, alvast bedankt!

28-03-20 | Uitbreiding TOGS-regeling

Rijksoverheid.nl | Nieuwsbericht | 28-03-2020 | 22:07


Extra groepen ondernemers in de non-food-sector zoals winkeliers kunnen vanaf maandag 30 maart 2020 ook gebruikmaken van de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS). Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de uitbreiding bekend gemaakt van de regeling, die eerder bekend was als het Noodloket. De TOGS is specifiek bedoeld voor bedrijven die rechtstreeks worden getroffen door kabinetsmaatregelen in de strijd tegen het coronavirus.


Lees verder >

27-03-20 | Regeling TOGS (noodloket) geopend

Rijksoverheid.nl | Nieuwsbericht | 27-03-2020 | 16:30


Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft vandaag de eerder aangekondigde regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS) geopend. Deze kabinetsmaatregel, eerder bekend gemaakt als Noodloket, is voor ondernemers die rechtstreeks getroffen worden door de maatregelen van het kabinet in de coronacrisis.


Lees verder >

24-03-20 | Brief Gemeente Gilze en Rijen

Ondernemers in de gemeente Gilze en Rijen hoeven voorlopig geen lokale belastingen te betalen. Dat heeft het college van B en W besloten. In onderstaande brief aan alle ondernemers zet de gemeente de belangrijkste zaken, zoals die op dit moment gelden, op een rij.


1585079485yGRIo7ESTWnkxNby

24-03-20 | Informatie: Brabantse Impact Monitor

Via Gemeente Gilze en Rijen


Hierbij delen we de Brabantse Impact Monitor met relevante informatie voor ondernemers. Deze monitor wordt regelmatig geactualiseerd.


Mocht u de volgende Brabantse Impact Monitor ook willen ontvangen, stuur dan een mail naar corona@brabant.nl.

23-03-20 | LinkedIn als marktplaats

Wist je dat GRIC een LinkedIn groep heeft? Hierin kun je je vraag en/of aanbod plaatsen. Een lokaal open platform dus, voor het elkaar helpen en uitruil van diensten en producten. Op deze manier hopen we dat we elkaar een handje kunnen helpen in deze ontzettend moeilijke tijd!


Ben je nog geen lid van deze groep? Je hebt hiervoor een eigen LinkedIn account nodig, daarna kun je een connectieverzoek doen of mail even naar info@gric.nl, dan voegen we je toe.


Vind je het daarnaast prettig om ondersteuning te krijgen bij je vraag en/of aanbod? GRIC-lid Wil Hermens heeft aangeboden om ondernemers die hier behoefte aan hebben, actief te ondersteunen bij het koppelen van hun vraag aan het geplaatste aanbod. Heb je hier behoefte aan? Neem dan contact met hem op!

24-03-20 | Update annulering activiteiten

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Als gevolg hiervan heeft het bestuur van GRIC besloten alle geplande activiteiten t/m 5 juni te annuleren.


Dit betekent dat, buiten de reeds eerder geannuleerde activiteiten, ook de sportmiddag en zomer BBQ op 14 mei en de excursie op 5 juni dit jaar geen doorgang kunnen vinden.


We wensen iedereen heel veel sterkte, blijf gezond en zorg voor elkaar!!

23-03-20 | Nieuwsbrief verstuurd

Vandaar is er een nieuwsbrief verstuurd aan alle leden. Ontvang je onze nieuwsbrieven nog niet? Schrijf je dan hier in!


Je kunt de nieuwsbrief ook vinden op onze website.


20-03-20 | Inschrijven TOZO regeling ZZP'ers

Bericht van Gemeente Gilze en Rijen


Dinsdag 17 maart kondigde het kabinet een noodpakket van maatregelen aan om ondernemers en ZZP-ers te helpen die door de Coronacrisis in de problemen komen.


Een maatregel is dat ZZP-ers bij de gemeente voor een periode van drie maanden een uitkering kunnen aanvragen om in hun levensonderhoud te voorzien. De uitkering vult het inkomen aan tot het sociaal minimum en hoeft niet worden terugbetaald. Er wordt bij deze regeling niet gekeken naar de financiële situatie van de aanvrager, dus geen vermogens- en partnertoets. Deze regeling wordt nu uitgewerkt. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vraagt nog even geduld te hebben.


Ben u van plan als ZZP-er uit de gemeente Gilze en Rijen gebruik te gaan maken van deze regeling? Omdat we hiervoor samenwerken met de gemeente Tilburg, kunt u zich melden via de website: www.tilburg.nl/ondernemers/ondernemersadvies/.


Zodra de uitwerking van deze regeling bekend is, gaat de gemeente haar uiterste best doen om de aanvragen zo spoedig mogelijk te verwerken.

18-03-20 | Noodpakket voor economie

Kabinet neemt pakket nieuwe maatregelen voor banen en economie

Nieuwsbericht Rijksoverheid.nl | 17-03-2020 | 18:45

Het kabinet heeft vandaag besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke economische maatregelen te nemen. Doel is om naast onze gezondheid ook onze banen en inkomens te beschermen en de gevolgen voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven op te vangen. Dit pakket biedt, zo lang als nodig is, maandelijks voor miljarden euro’s aan steun. De maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen, bieden zelfstandigen een overbrugging en maken via versoepelde belastingregelingen, compensatie en extra kredietmogelijkheden mogelijk dat geld in de bedrijven blijft. Lees verder op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/03/17/coronavirus-kabinet-neemt-pakket-nieuwe-maatregelen-voor-banen-en-economie


1584526820IqHoBEp8f7leN2Wj

16-03-20 | Update i.v.m. coronavirus

Als gevolg van de aangescherpte maatregelen die 15-3 door de overheid zijn aangekondigd heeft GRIC besloten de geplande bijeenkomsten t/m 8 april te annuleren. Inschrijving voor latere bijeenkomsten wordt waar mogelijk op een later tijdstip opengesteld.


We wensen iedereen veel sterkte de komende tijd, blijf gezond!!!


Het bestuur van GRIC volgt vanzelfsprekend de adviezen van de RIVM en Veiligheidsregio's m.b.t. de maatregelen rondom het Coronavirus en houdt u via onze website op de hoogte over eventuele wijzigingen in de activiteitenplanning.

12-03-20 | Maatregelen Coronavirus

Het bestuur van GRIC volgt vanzelfsprekend de adviezen van de RIVM en Veiligheidsregio’s m.b.t. de maatregelen rondom het Coronavirus en houdt u op de hoogte over eventuele wijzigingen in de activiteitenplanning.


De activiteiten die plaats vinden vóór 1 april gaan in ieder geval niet door. Houdt onze website steeds in de gaten.

05-02-20 | Ontbijtsessie WAB

Kennis is macht, maar kennis delen is kracht!


Woensdag 5 februari was de eerste ontbijtsessie van 2020 van ondernemersvereniging GRIC. Remmert Jan Heutink nam namens Sigma Personeelsdiensten en Schipper Accountantsde aanwezigen mee in de wijzigingen als gevolg van de Wet Arbeidsmarkt in Balans.


Een boeiend verhaal waarbij de ondernemers naar huis gingen met nieuwe inzichten en de opdracht om te controleren of de personeelsdossiers nog wel aan de wet voldoen.


1581074048rC9uQBc323Rt4qSE

04-02-20 | Inloopavonden fileprobleem A58

De inloopavonden zijn op 13 en 14 januari 2020. Vrachtwagenchauffeurs en automobilisten staan dagelijks in de file op de A58 tussen Tilburg en Breda. Dit deel van de snelweg staat in de file top 50 van Rijkswaterstaat. De economische schade is groot. Het projectteam ‘MIRT-verkenning A58 Tilburg - Breda’ nodigt weggebruikers en inwoners uit, om mee te denken over het fileprobleem op de A58. Het gaat om het gebied tussen Tilburg en Breda. Voor meer informatie zie de website van de gemeente.

Aanmelden is niet nodig.

07-01-20 | Geslaagde editie Captains Dinner

Het vernieuwde De Hof van Gilze was dit jaar de locatie voor het traditionele Captains Dinner.


1578567006Ik6zsK5BnU6QvBjn


De eerste gasten waren al even voor zessen binnen, ontvingen bij binnenkomst de al evenzo traditionele naambadge en werden daarna in de zaal persoonlijk welkom geheten door voorzitter Bert Wagemakers. Rond kwart voor zeven waren de meeste gasten binnen en nam Bert het woord. Hij blikte in zijn nieuwjaarsspeech kort terug op het afgelopen jaar waarin o.a. het 70-jarig bestaan van GRIC met bijzondere activiteiten gevierd is zoals een feestavond, een 2-daagse excursie en een diner met veiling voor het goede doel. Voor 2020 staan de traditionele bijeenkomsten zoals ontbijtsessies, excursie en bedrijvendag weer op de agenda. GRIC Junior zal verder opgetuigd worden en de Ladies Day krijgt een vervolg. Ook wordt er, in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid, een lezing georganiseerd rondom het thema ‘Vrijheid in Ondernemen’.


Daarna bedankte hij burgemeester Jan Boelhouwer, die zijn laatste Captains Dinner bezocht, voor zijn inzet voor de gemeente en het bedrijfsleven. De heer Boelhouwer nam daarna kort het woord en sprak zijn waardering uit voor de actieve rol die GRIC neemt als ondernemersvereniging en benadrukte, in het kader van de viering van 75 jaar vrijheid, daarnaast het belang ons te realiseren dat vrijheid in ondernemen niet vanzelfsprekend is.


1578567016xAw8I5wFvT5sNmGU


Met een toost op 2020 opende de voorzitter daarna het traditionele Captains Dinner: in zowel de zaal als de brasserie stonden heerlijke stamppotten met o.a. stoofvlees, worst, spek, mosterd en een vegetarische variant klaar. Een perfect verzorgd buffet waarvan de gasten gretig gebruik maakten. Daarnaast zorgde het personeel van De Hof van Gilze ervoor dat iedereen op tijd werd voorzien van een drankje.


Veel geanimeerde gesprekken werden gevoerd tijdens deze wederom zeer geslaagde eerste GRIC-activiteit in 2020. Met dank aan alle leden die aanwezig waren en natuurlijk De Hof van Gilze voor de geweldige ontvangst!


Bekijk hier de foto's