03-11-21 | Update Jonge Klimaatbeweging in het nieuws

03-11-21 update | Jonge Klimaatbeweging in het nieuws

Aniek Moonen op COP26 diner met Rutte: “We houden contact”

'Bittere pil dat klimaatwetenschappers niet doordringen tot ministers'

‘Elke megaton CO2-uitstoot kost mensenlevens’


12-10-21 | GRIC helpt Jonge Klimaatbeweging naar klimaattop

De Jonge Klimaatbeweging is een onafhankelijke stichting gebaseerd op een duidelijk idee: jongeren verdienen een stem om hun eigen duurzame toekomst vorm te geven. Ze zetten zich in voor een wereld waarin jongeren meepraten over hun eigen toekomst en goed zorgen voor de aarde niet meer dan logisch is. Ze strijden voor een toekomstbestendige samenleving waarin rechtvaardigheid en empathie centraal staan.

 1634049031z8qbBR9pRCul161Z


Eind oktober willen ze daarom met 5 jongeren afreizen naar de klimaattop in Glasgow. Deze jongeren zullen in samenwerking met jongeren uit ontwikkelingslanden, die via het We Are Tomorrow Global Partnership partners zijn van de Jonge Klimaatbeweging, de wereldwijde stem van jongeren vertegenwoordigen tijdens de klimaattop.


Omdat klimaatverandering alleen tegen te gaan is als we met mensen van over de hele wereld samenwerken.


1634049013VRUlexIRkGhgkSYt


Vanaf 31 oktober 2021 vindt de wereldwijde klimaattop plaats in Glasgow. Deze klimaattop wordt gezien als de laatste kans om de ernstige gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan. De afspraken die hier gemaakt worden, zullen van grote invloed zijn op de toekomst van jongeren. Als klimaatverandering niet wordt terug gedrongen, zullen jongeren en hun kinderen hier de zeer hoge rekening voor moeten betalen. Het is dus van groot belang dat jongeren een stem krijgen in het wereldwijde klimaatdebat. Helaas is dat nog altijd niet het geval en krijgen jongeren maar zelden de kans om hun visie te delen met beleidsmakers. De Jonge Klimaatbeweging is hard op weg om hier verandering in te brengen.


Omdat zij allemaal vrijwilligers zijn, hebben ze helaas niet de financiële middelen om de hoge kosten van de reis naar de klimaattop te betalen. Daarom is hulp hard nodig! GRIC springt bij met een bedrag van €500 omdat we geloven in de kracht van de jeugd. Als tegenprestatie zal De Jonge Klimaatbeweging tijdens een van de GRIC activiteiten in 2022 een presentatie aan de GRIC leden geven!


Ben je geïnspireerd en wil je ook helpen?

Doneer dan ook via de GoFundMe actie van De Jonge Klimaatbeweging.