Uitnodiging deelname Dag van de Techniek Gilze | Doe je mee?

Bericht van Midpoint Brabant en Bregil, TBB, MK Gilze, VAHB, Thinking Steel, Kanters Holland, Govers Koeltechniek


Uitnodiging deelname Dag van de Techniek GILZE | 18 juni 2022

Ben je geïnteresseerd? Lees dan snel verder!


Als er bedrijven uit Rijen geïnteresseerd zijn kunnen zij zich ook melden, dan kan wellicht ook daar een open dag georganiseerd worden.


Samen met Nancy van den Bliek (Bregil), Kim van Dongen (Thinking Steel), Martijn van den Hout (VAHB), Bart Kennes (MK Gilze), Rob Bosmans (TBB Gilze), Tijn Kanters (Kanters Holland) en Robert van den Bergh (Govers Koeltechniek) hebben we om tafel gezeten om te kijken hoe we de Dag van de Techniek vorm kunnen gaan geven.


Wij willen jullie graag vragen of je hier ook aan deel wilt nemen!

Nu vraag je je vast af:


Wat is de dag van de Techniek?

De dag van de Techniek is een jaarlijks terugkerende ochtend op de derde zaterdag van juni, dit jaar 18 juni. Deze valt samen met de dag van de Bouw. Op deze dag willen we bedrijven in de Techniek in de breedste zin van het woord laten zien aan het jonge maar ook werkende publiek. Techniek is een hét beroep van het nu en van de toekomst. Belangrijk is dan ook iedereen de mogelijkheid heeft om kennis te maken met wat het vak techniek allemaal kan inhouden. En daarmee hoe mooi het is om voor dit vak te kiezen. Zodat wij een mooie duurzame samenleving kunnen behouden. Het gaat erom dat we de jongeren animeren om voor een techniek opleiding te kiezen, en de zijinstroom om het vak techniek op te pakken. In Gilze gaan we dit doen voor een breed publiek.


Hoe en wanneer gaan we de dag (ochtend) invullen?

Samen met bovenstaande bedrijven is er besloten om een open bedrijven route uit te zetten op de industrieterreinen in Gilze. Dit houdt in dat je je bedrijf op 18 juni van 08.30 tot 12.30 uur openstelt voor het publiek. De doelgroep is de gemeenschap in en in de directe omgeving van Gilze. Je mag zelf invulling aan je openstelling geven. Het is echter wel belangrijk om er rekening mee te houden, dat, om jongeren geboeid te krijgen, ze iets moeten doen. Jong volwassenen en volwassenen vinden een bedrijfsbezoek leuk. Maar voor kinderen is het het leukst om in actie te komen. Iets te maken van de materialen die je gebruikt of om bijvoorbeeld mee te rijden op een heftruck. Daarnaast zitten we eraan te denken om de jongeren te triggeren door iets te maken voor een goodie bag. Bij ieder bedrijf waar ze geweest zijn krijgen ze iets en wie het meeste goodies heeft verzameld heeft krijgt de hoofdprijs. Hier moeten we nog iets creatiefs voor verzinnen.


We willen graag het middelbaar onderwijs laten aanhaken op deze dag. Daarom gaan we de VO-scholen in de omgeving vragen om leerlingen in de week voor 18 juni in kleine groepjes bij jullie langs te sturen. Samen kunnen jullie dan werken aan een actie voor de kinderen. Daarnaast vragen we ook de leraren van deze scholen om bij de dag zelf aan te sluiten en op een ludieke manier reclame te maken voor hun school, met technisch onderwijs, op jullie locaties. Zij kunnen jullie ook helpen met ideeën voor acties voor de jongere doelgroep.


Wat is er nodig?

Ieder bedrijf geeft vooraf in het kort aan wat er te doen is. Dit zetten we op een kaart waar de deelnemende bedrijven op staan. Daarvoor hebben we een beschrijving van jullie nodig. Deze moet kort en bondig zijn maar wel uitleggen wat er te zien is. Deze achtergrondinformatie kunnen we op een platform zetten, waar we dan naar verwijzen. Wij zullen contact met scholen faciliteren maar we vragen je eventuele eigen contacten daar ook te benaderen. De communicatie over de Dag van de Techniek zal door Midpoint en de gemeente gefaciliteerd worden. Ook het contact met de VO scholen zullen wij faciliteren als jullie die zelf niet hebben. De dag wordt uitgezet via de lokale kanalen (kranten, website, scholen, (ondernemers-)verenigingen) en via het Platform Techniek Geniek (www.techniekgeniek.nl). Dit zal ook de landingspagina zijn. Verder zorg je zelf voor voldoende personeel en vragen we een bijdrage voor zaken die we gezamenlijk faciliteren zoals de goodiebag, evt. wat catering, een kleine bijdrage voor gebruik van het platform etc.


Waar kan ik mij aanmelden?

Meld je uiterlijk 20 april 2022 aan bij:

Brigitte Duffhues van Midpoint Brabant | 06-18617481 | brigitteduffhues@midpointbrabant.nl


Is er nog een informatiebijeenkomst?

Ja hoor, als je meedoet ben je op 22 april van 08.30 tot 09.30 uur welkom bij:

Bart Kennes (MK Gilze, Hercules 26 in Gilze).


Alleen met zijn allen kunnen we er echt een leuke ochtend van maken. Dus aarzel niet om mee te doen. Hoe meer mensen kennis maken met techniek hoe makkelijker het wordt er een keuze voor te maken. En we weten allemaal uit ervaring: sfeer proeven is heel bepalend voor waar je terecht gaat komen. Laat deze kans dus niet voorbijgaan. Gilze heeft zoveel moois te bieden, en daarvoor hoef je helemaal niet ver te zoeken.


Wij vinden het supertof als jullie meedoen en zien je aanmelding graag tegemoet!


Met vriendelijke groet,

Bregil, TBB, MK Gilze, VAHB, Thinking Steel, Kanters Holland, Govers Koeltechniek en Midpoint Brabant